Európa több országában fontos alapanyag, de a kínai konyha is gyakran dolgozik vele. A Kenyérvarázs kukoricaliszt kiváló mártások sűrítéséhez, galuskához, krémlevesekhez, hústöltelékek dúsításához.
Belőle készül két híres népi étel, a puliszka és a prósza. Kis mennyiségben érdemes a kenyérhez adni, amely a kukoricaliszttől kissé édeskés, kellemes ízű lesz. Édes süteményekhez is jól használható.
Vigyázni kell, hogy a kukoricaliszt friss legyen, mert míg frissen édeskés ízű, kellemes illatú, addig az állott kukoricaliszt könnyen megkeseredik.
Kukoricaliszt tápértéke (100g)
- energia: 1452 KJ 347 Kcal
- fehérje: 9,6 g
- szénhidrát: 70,2 g
- zsír: 3,1 g
- kálium: 60mg/kg
- foszfor: 170 mg/kg
Itt még többet megtudhat: http://www.joegeszseget.hu/kenyervarazs-kukoricaliszt-1-kg#ixzz4Ql810v1l