Lenmagolaj 200ml Solio

Termékek / Étkezési olajok / Lenmagolaj 200ml Solio

Magas Omega-3 tartalmú olaj, természetes gyulladáscsökkentő, zsírégető hatású, előnyös a cukorbetegség megelőzésében

Ár: 745 Ft
darab

A hidegen sajtolt lenmag olaj alkalmazható kozmetikai és gyógyászat, közérzet-javítói célokra egyaránt. Ez utóbbira a magas omega-3, a lecitin és a keserű anyag (kéksav-glikozidák) tartalma jogosítja. Különösen a gyulladásos betegségek kezelésére használják.

A lenmag olaj ásványi sókban, vitaminokban gazdag, a zsírsavak pedig megkötik a nehézfémsókat, csökkentik a trombózis veszélyt, a szívbetegségek esélyét, ezért mint étkezési olaj nagyon egészséges. A vérsűrűség természetes csökkentője. Alacsonyan tartja a vérzsírok szintjét, segíthet abban, hogy az erek megőrizzék rugalmasságukat és védik őket a gyulladásoktól, tehát elősegítik a jó vérkeringést. Természetes gyulladáscsökkentő, így megelőzi vagy enyhíti az asztma, ízületi gyulladás, menstruációs görcsök, migrénes fejfájások tüneteit. Javíthatja a szem hajszálereinek vérellátását. Fogyasztása segíthet a fogyókúrában is (zsírégető hatású), és a cukorbetegség megelőzésében.

Kozmetikai célokra, külsőleg, elsősorban igen száraz bőr (hámlásos) esetén tud segítséget nyújtani.

A hidegen sajtolt olajokról még itt>>

A gyártóról:

1986-ban alapított magyar Solio Kft. termékei az olajos magvakból hidegen sajtolásos eljárással kinyert növényi olajak. A hidegen sajtolás előnye a nagyüzemileg előállított meleg sajtolású extrahált olajokkal szemben az, hogy hőkezeléstől, oldóanyagoktól és vegyszerektől mentes, így biológiailag sokkal értékesebbek az ilyen úton előállított olajok. Az egészséges táplálkozás egyre inkább igényli a növényi olajok kíméletes előállítását, ezt felismerve a Solio Kft. évről-évre fejleszti a termékválasztékukat és üzemüket egyaránt. Ma már kapacitásuk a napi 5000 liter étolaj előállítását is elérheti.


vissza

 

A termék sikeresen bekerült a kosárba!


Kosárhoz
Tovább vásárolok