Agaragar 100g NaturPiac
Az agaragar port tengeri vörösmoszatokból nyerik, ételek sűrítésére és zselésítésére használják.
A MyPOS fizetési megoldását alkalmazzuk!
Egészségbarát termékek
Bármilyen kérdés esetén Ügyfélszolgálatunk rendelkezésedre áll!
Az agaragar jellemzői
Az agaragar maláj eredetű szó, jelentése kocsonya. Az agaragar port tengeri vörösmoszatokból nyerik, ételek sűrítésére és zselésítésére használják. Semleges ízű színtelen zselésítő, és ugyanúgy zselésít, mint a zselatin, de növényi eredetű. Készíthetünk vele lekvárokat, zseléket, krémeket, tortát, kocsonyát, ízesített aszpikot.
80% rosttartalommal rendelkezik, így táplálék-kiegészítőként emésztési rendellenességek ellen is alkalmazzák. Emésztést követően vizet szív magába, ettől nő a telítettség érzése.
Miért kedveli a gasztronómia az agaragart?
- Rendkívüli sűrítő, zselésítő hatása miatt (hidegtálak, aszpik)
- Már alacsony adagolás mellett is erős gélt képez (cukrászipari termékek)
- Melegítés közben is stabil marad, állagát tartja (szószok)
- Könnyen tárolható, használata egyszerű
- Vegetáriánusok is fogyasztják
Az agaragar használata
1 liter folyadékhoz kb. 5g agaragar port használjunk. Hideg folyadékban kell feloldani, majd a forróhoz keverni, 2-3 percig forralni. Az agaragar forrón híg, csak 40 fokon körül sűrűsödik be.