• Új
Natur Tanya® FERMENTÁLT HIALURONSAV 30 db

Natur Tanya® FERMENTÁLT HIALURONSAV 30 db

3 525 Ft
Adóval együtt Szállítás 5-7 napon belül

alacsony, 1 millió Dalton molekulatömegű szerves hialuronsav, savmentes, gyomorbarát C-vitaminnal, a bőr és porcok egészségéhez

  Webáruházunkban biztonságosan vásárolhatsz bankkártyával

A MyPOS fizetési megoldását alkalmazzuk!

 

Egészségbarát termékek

 

Bármilyen kérdés esetén Ügyfélszolgálatunk rendelkezésedre áll!

Fermentált hialuronsav

Baktérium fermentált, alacsony, 1 millió Dalton molekulatömegű szerves hialuronsav, savmentes, gyomorbarát C-vitaminnal, a bőr és porcok egészségéhez!1  

  • VEGÁN ÉS FERMENTÁLT FORMULA
  • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TARTÓSÍTÓSZERT, AROMÁT
  • 1 MILLIÓ DALTON MOLEKULATÖMEGŰ HIALURONSAV
  • HOZZÁADOTT 100 MG SAVMENTES, GYOMORBARÁT C-VITAMINNAL
  • NAPI 1 TABLETTA

Mi az a hialuronsav?

A hialuronsav az emberi szervezetben egy teljesen természetesen megtalálható poliszacharid, mely nagy vízmegkötő képességgel rendelkezik, saját tömegének akár az 1000-szeresét is képes víz formájában megkötni. A hialuronsav jelen van minden kötőszövetben (köldökzsinórban, húgyhólyagban, belekben, végbélben, vaginában…), de különösen nagy mennyiségben található a bőrben, a szemekben, az ízületi porcokban és az ízületi folyadékban (az ízületek közötti folyadék). 

Habár szervezetünk képes önmagától előállítani hialuronsavat, a természetes szintje az életkor előrehaladtával, csökken. A Natur Tanya® hialuronsav tabletta; 100 mg fermentált hialuronsavat tartalmaz adagonként, ezzel járulva hozzá a szervezetben lévő hialuronsav mennyiségének pótlásához.

A Natur Tanya® FERMENTÁLT HIALURONSAV ezen kívül a szövetek számára fontos C-vitamint is tartalmaz kalciummal pufferelve (kalcium-L-aszkorbát), amely a C-vitamin egy savmentes, gyomorbarát formája, mely érzékeny gyomorral és bélrendszerrel rendelkezők számára is ideális választás, hiszen a kémhatása enyhén lúgos (7,1-7,4 pH).

A C-vitamin hozzájárul 1a normál kollagén képződéshez, és ezen keresztül az erek-, csontok,porcok, és a bőr normál állapotának fenntartásához.

Hialuronsavak osztályozása molekulatömeg alapján

Osztályozás (klasszifikáció)

Csoportosítási osztályozás (kDa)

Hialuronsav Bank

Molekulatömeg (kDa)

Alacsony molekulatömegű hialuronsav (LMW HA)

< 1,200

Hyalgan

Adant

500-730

600-1200

Közepes molekulatömegű hialuronsav (MMW HA)

1,200-3,600

Ostenil

Hyalubrix

Hyalubrix 60

Synocrom

1,200-1,400

1,500-1,700

1,300-3,600

Átlagban 1,600

Nagy molekulatömegű hialuronsav (HMW HA)

3,600-10,000

Hylan G-F 20

Átlagban 6,000-7,000

Ultra nagy molekulatömegű hialuronsav (UHMW HA)

> 10, 000

Durolane

Fermathron

Átlagban > 10,000

Nem számszerűsíthető

Megjegyzés: 1 kDa = 1000 Da

Miért az alacsony molekulatömegű hialuronsavra esett a választásunk?

A hialuronsav egy poliszacharid (szénhidrát), amely diszacharidok (D-glükuronsav és D-N-acetil-glükozamid) ismétléséből áll.  A szájon át történő hialuronsavat kisebb molekulákra/frgamentumokra kell lebontania az emberi szervezetnek. A nagy molekulák pedig közvetlenül nem tudnak felszívódni. Tehát a lényeg a hialuronsav méretén van.

Az étrend-kiegészítőkben használt hialuronsav molekulatömegének kisebbnek kell lennie, mint 1,2 millió Dalton.

Ugyanez a helyzet áll fent a kollagén esetében is, hiszen a biohasznosulás/felszívódás döntő többségében a molekulatömegtől (Dalton méret) függ. A Natur Tanya ezt a követelményt kielégíti, hiszen alacsony molekukatömegű alapanyagokkal kerülnek formulázásra termékeink, így többek között a biszglicinát formában levő, jól hasznosuló ásványi anyagainkat is ide sorolhatnánk.

Natur Tanya alacsony molekulatömegű kollagén termékek

Natur Tanya alacsony molekulatömegű hialuronsav és kollagén termékek

Natur Tanya alacsony molekulatömegű ásványi anyagok

Natur Tanya alacsony molekulatömegű ásványi anyagok

Mi az a hialuronsav fermentáció?

A fermentáció magyar jelentése: erjedés. Több ezer évre visszanyúló egyik legrégebbi biotechnológiai eljárás. Történelem előtti időktől készít az ember fermentációval élelmiszereket, mint kenyeret, sajtot, sört és bort. Világszerte a társadalmak évezredekig erjesztették az ételeket baktériumokkal, hogy olyan termékeket hozzanak létre, mint a joghurt és a miso.

A fermentáció folyamatán átment élelmiszereknek szigorú minőségi feltételeknek kell megfelelniük. Az ember felismerte és hasznosította az ezekben a folyamatokban rejlő lehetőségeket. Így jött létre a „fermentálás” (erjesztés), amely ma már, egy tudatosan tervezett gyártástechnológiai folyamat.

Kinek ajánljuk fermentált hialuronsav termékünket?

  • azok számára, akik a hialuronsavat külső forrásból szeretnék pótolni
  • azok számára, akik aktív életet élnek, férfiaknak és nőknek egyaránt

Nettó tömeg: 15 g (30 db)

Összetevők: kalcium-L-aszkorbát, nátrium-hialuronát, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), stabilizátor (polivinilpolipirrolidon), sűrítőanyag (polivinilpirrolidon), színtelen bevonat [stabilizátorok (hidroxipropil-metil-cellulóz, polietilén-glikol)], csomósodást gátló anyagok (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói).  

Adagolási javaslat: Napi 1 tabletta bő folyadékkal lenyelve.

Hatóanyagok a napi adagban (1 filmtablettában)

1 tablettában

Savmentes C-vitamin

100 mg (125%*)

Fermentált hialuronsav

                          100 mg

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referencia érték.   

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

  • A termék 6 éves kortól alkalmazható
  • A termék alkalmazható vérhígító mellett
  • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
  • A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó.

OGYEI ny.sz: 33239/2023 

Natur Tanya
NT_FERM-HIALURONSAV

Kapcsolódó termékek

(16 másik termék is van ugyanabban a kategóriában)