• Új
Bulkshop sárgaborsó 1000g

Bulkshop sárgaborsó 1000g

790 Ft
Adóval együtt Szállítás 5-7 napon belül

A sárgaborsóból ízletes levest és főzeléket készíthetünk. Több fontos vitaminnak és ásványi anyagnak kiváló forrása. Kedvező az aminosav összetétele. Kitűnően tárolható. Fehérje: 21g / 100g

  Webáruházunkban biztonságosan vásárolhatsz bankkártyával

A MyPOS fizetési megoldását alkalmazzuk!

 

Egészségbarát termékek

 

Bármilyen kérdés esetén Ügyfélszolgálatunk rendelkezésedre áll!

A sárgaborsó tulajdonságai

A zöldborsószemeket hántolják, szárítják, azaz megszabadítják a külső halvány héjuktól a hasítási folyamat során. Így a gömbölyű borsószem két lencse alakú részre esik szét. Sárga és zöld színekben is létezik.

​A sárgaborsó jól tárolható, ízletes levest és főzeléket készíthetünk belőle.

Az egészséges élelmiszerek között rangos helyen áll.

Kiváló forrása a B1 és B2 vitaminnak, pantoténsavnak, biotinnak, folsavnak, E-vitaminnak.

Magas a kálium-, kalcium-, foszfor-, magnézium-, vas-, cink- és mangántartalma.

Káliumtartalma csökkenti a lerakódások képződését az erek falán, jótékonyan hat a magas vérnyomásra is.

A szárazborsó molibdént is tartalmaz.

Nagyon kedvező az aminosav-összetétele.

Méregteleníti is a szervezetet, ami többek között az előbb említett jelentékeny molibdén-tartalmának köszönhető.

A sárgaborsó szinte mindenütt megterem, nem csoda, hogy a világon mindenhol fogyasztják: Európában, Ázsiában, Afrikában, Amerikában és Ausztráliában is.

100 gramm sárgaborsó tápértéke:

A sárgaborsó több fontos vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz

Energia KJ-ban: 1442

Energia Kcal-ban: 340

Zsír: 1g

- amelyből telített zsírsav: 0,2g

Szénhidrát: 61g

- amelyből cukor: 5,1g

Fehérje: 21g

Só: <0,02g

Recept: sárgaborsófőzelék egyszerűen

A sárgaborsófőzelék hozzávalói

Finom receptötlet sárgaborsóval

- 250 g sárgaborsó

- 1 fej vöröshagyma

- 2 gerezd zúzott fokhagyma

- 1 liter zöldséglé kockából

- 1 teáskanál őrölt pirospaprika

- 1 kávéskanál aprított friss rozmaring

- 2 db babérlevél

- só,bors

- 1 evőkanál olívaolaj

A sárgaborsófőzelék elkészítése

A sárgaborsót áztassuk be egy éjszakára. A felaprított hagymát pároljuk meg, adjuk hozzá a pirospaprikát és a fokhagymát, ügyelve, hogy ne égjenek meg. Adjuk hozzá a leszűrt sárgaborsót, a babérleveleket, a sót, a borsot és öntsük fel a zöldséglével.

Fedő alatt főzzük puhára.

A rozmaringot csak a végén adjuk hozzá. szórjuk bele, ha szükséges, igazítsunk a fűszerezésen és a főzelék sűrűségén.

BulkShop
20090

Kapcsolódó termékek

(16 másik termék is van ugyanabban a kategóriában)