Bulkshop lencse 1kg
A lencse fontos fehérjeforrás, leggyakrabban leves vagy főzelék készül belőle, de salátának is kitűnő. Glikémiás indexe alacsony. Kitűnő növényi alapú fehérjeforrás. Fehérje: 21,89g / 100g
A MyPOS fizetési megoldását alkalmazzuk!
Egészségbarát termékek
Bármilyen kérdés esetén Ügyfélszolgálatunk rendelkezésedre áll!
A lencse kedvező tulajdonságai
Étrendi hatását és biológiai értékét tekintve a lencse felülmúlja babot, vagy a borsót.
A lencse fontos fehérjeforrás, a vegetáriánusok számára elsőrendű táplálék. Könnyen emészthető fehérjét és szabad aminosavakat tartalmaz.
Vitaminok közül az A-vitamin, B1-, B2-, B9-, B11-vitamin található meg benne.
Ásványi anyagok közül kalciumot, foszfort, folsavat, magnéziumot, káliumot, cinket és vasat tartalmaz.
Ugyan magas a szénhidráttartalma, de mivel a glikémiás indexe alacsony, cukorbetegek is fogyaszthatják.
Tartalmaz rostokat, így fogyasztása jó az emésztőrendszernek, az anyagcserének.
A lencséből leggyakrabban leves vagy főzelék készül, de salátának is kitűnő. Főzés előtt néhány órára be szokták áztatni, így hamarabb megfő.
Indiában liszt formában mindennapos élelmiszer.
Ázsia hegyvidékeiről terjedt el. Jelenleg Európa déli, délkeleti részein, főleg a Földközi-tenger mentén fekvő országokban termesztik. Termesztése csak a mérsékelten meleg és nem szélsőségesen száraz éghajlatú vidékeken eredméyes. Magyarországon a vetésterülete nem számottevő.
100 gramm lencse tápértéke:
A lencséből leggyakrabban leves vagy főzelék készül, de salátának is kitűnő.
Energia KJ-ban: 1287
Energia Kcal-ban: 308
Zsír: 4,62g
- amelyből telített zsírsav: 0,77g
Szénhidrát: 28,88g
- amelyből cukor: 2,59g
Fehérje: 21,89g
Só: <0,01g