Bulkshop lenmag 500g
A lenmag az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak egyik legjobb növényi forrása. A lenmag rendkívül sokrétű összetevőinek köszönhetően nélkülözhetetlen táplálék.
A MyPOS fizetési megoldását alkalmazzuk!
Egészségbarát termékek
Bármilyen kérdés esetén Ügyfélszolgálatunk rendelkezésedre áll!
Mindent a lenmagról
A lenmag kitűnő tápanyagforrás, omega 3 és omega 6 zsírsavakkal
A lenmag rendkívül sokrétű összetevőinek köszönhetően nélkülözhetetlen táplálék. Káliumban, magnéziumban, foszforban, kalciumban, nyomelemekben, élelmi rostokban gazdag és értékes fehérjéket, B-, A- és E-vitaminokat tartalmaz. Vasat, ként, cinket is találunk benne.
A lenmag tartalmazza a legtisztább és legtöbb esszenciális olajat
Az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak legjobb növényi forrása
Gátolja a káros zsírok lerakódását az erek falán
Védi a kapillárisokat, az agyban és a vesében futó ereket.
Mivel beolajozza a porcokat, enyhíti az ízületi fájdalmakat.
Bőrnyugtató, sebgyógyító és köhögéscsillapító.
Emésztést serkentő.
A lenmag magas rosttartalmával segíti a méreganyagok mielőbbi kiürülését és támogatja a tápanyagok jobb felszívódását.
A lenmagból készülő liszt
A magból hidegsajtolással kinyerik az olajat, majd megfelelő finomságú lisztté őrlik. Őrleményként más lisztekkel is keverhető.
Mivel a lenmagliszt nagy mennyiségű folyadékot képes magába szívni, ételeket sűríthetünk vele. Sütéskor a hagyományos liszt egy részét kiválthatjuk lenmagliszttel, ilyenkor ne felejtsünk el több folyadékot hozzáadni. A lenmagliszttel készített kenyerek, péksütemények, kekszek hamarabb ropogósra sülnek.
A lenmag története
A lenmag vegán tojáshelyettesítőként is szerepelhet a konyhánkban
A lenmagot találóan nevezik a magok királynőjének. A legősibb kultúrnövények közé tartozik. Argentína, Marokkó, India, Belgium és Magyarország a legismertebb lentermesztő országok. A len szavunk szláv eredetű, ami arra utal, hogy a honfoglaló magyarság körében a len és annak feldolgozása a kárpát-medencei népektől terjedt el.
Tudtad, hogy a lenmag felhasználásával vegán étrendben nagyon egyszerűen helyettesíthető a tojás?
A lenmagtojás készítése nagyon egyszerű, 10 perc és kész is.
EGY TOJÁS HELYETTESÍTÉSÉRE
1 evőkanál őrölt lenmagot és 3 evőkanál vizet használjunk.
Áztassuk 10-15 percig és egy ragacsos masszát kapunk, amely tökéletesen helyettesíti a tojást és összefogja a tésztát, amihez használjuk.
100 gramm lenmag tápértéke:
A lenmag sok fontos tápanyagot tartalmaz
Energia KJ-ban: 2130
Energia Kcal-ban: 511
Zsír: 31g
- amelyből telített zsírsav: 2,4g
Szénhidrát: 31g
- amelyből cukor: 0,3g
Fehérje: 25g
Só: 0,19g