Bulkshop Napraforgó olaj 5 LITER HIDEGEN SAJTOLT
A napraforgó olaj sok hasznos anyagot tartalmaz: E-vitamint, karotinoidot, linol- és linolénsavat, többszörösen telítetlen zsírsavakat. A magyar konyha elmaradhatatlan hozzávalója
A MyPOS fizetési megoldását alkalmazzuk!
Egészségbarát termékek
Bármilyen kérdés esetén Ügyfélszolgálatunk rendelkezésedre áll!
A napraforgó olaj jellemzői
A napraforgó olaj a magyar konyha nélkülözhetetlen és kedvelt alapanyaga. A legkülönfélébb ételekhez használható.
A növény magjából hideg úton kisajtolt napraforgó olaj a következő hatóanyagokat tartalmazza: linolsav, linolénsav, olajsav glicerid-észter.
A napraforgó olaj E-vitamin tartalma kiemelkedő
A napraforgó olaj kiemelkedő E-vitamin forrás- Az E-vitamin antioxidáns hatású, semlegesíti a szabad gyököket, öregedésgátló hatású.
- Jó hatással lehet a szívbetegségekre, csökkentheti az érelmeszesedést.
- Segíthet a szem egészségének fenntartásában.
- Aktív szerepet játszik a szervezet anyagcseréjében és folyadékháztartásában.
- Támogatja az izomtevékenységet, csökkenti azok kifáradását.
- Segít megőrizni a bőr szépségét, erősíti a körmöket és a hajszálakat.
- Támogatja a sejtek regenerálódását.
- Hiánya gyengíti az immunrendszert és az idegrendszert. Izomsorvadás, vérszegénység alakulhat ki.
A többszörösen telítetlen zsírsavai jótékonyan hatnak a szív- és érrendszeri betegségekre, és csökkentik a koleszterinszintet.
Sárgás színét a karotinoid okozza, ami javítja a bőr, a haj és a köröm állapotát.
A napraforgó olaját étkezési célokra és gyógyító kenőcsök készítésére is használják.
A népi gyógyászatban sebek gyógyítására és a száraz bőr ápolására használták.
A homeopátiás orvoslásban görcsoldásra és láz csillapítására alkalmazzák.
Hidegen sajtolt, természetes eredete miatt színárnyalata változhat az adott termés fajtájától függően, de ez az olaj minőségét nem befolyásolja. Ha hideg körülmények között elveszíti az átlátszóságát, opálos lesz, akkor a könnyen megégő viasztartalma miatt sütésre nem feltétlenül ajánlott.
A napraforgó Észak-Amerika nyugati részéről származik és 1510-ben került Európába, ahol 200 éven keresztül dísznövényként termesztették. A magból kisajtolt olaj értékét 1716-ban Bunyan angol patikus fedezte fel. Magyarországon nagy területen termesztett olajnövény.
100 gramm napraforgó olaj tápértéke:
A napraforgó olajat a magyar konyha előszeretettel használja
Energia KJ-ban: 3757
Energia Kcal-ban: 898
Zsír: 100g
- amelyből telített zsírsav: 11g
Szénhidrát: 0g
- amelyből cukor: 0g
Fehérje: 0g
Só: 0g