Bulkshop mazsola 500g
A mazsola rendszeres fogyasztása karbantarthatja az emésztést, lúgosít, méregtelenít, javíthatja a szem egészségét. Antioxidáns hatása van. Összetétel: mazsola, növényi olaj. Fehérje: 2,7g / 100g
A MyPOS fizetési megoldását alkalmazzuk!
Egészségbarát termékek
Bármilyen kérdés esetén Ügyfélszolgálatunk rendelkezésedre áll!
A mazsola jellemzői
A mazsola rendszeres fogyasztása jó hatással van a szervezetre
A mazsola a friss szőlőszem nedvességtartalmának a negyedét őrzi meg.
Rendszeres fogyasztása karbantarthatja az emésztést, lúgosít, méregtelenít, javíthatja a szem egészségét. Sok káliumot, magnéziumot, vasat és B-komplex vitaminokat, A-vitamint, béta-karotint tartalmaz. Antioxidáns hatása van. A mazsola jót tesz a bőrnek, a hajnak és a körömnek.
A mazsola önmagában fogyasztva is nagyon finom, de meleg tej mellé a legfinomabb. Csökkenti az éhségérzetet, a benne lévő gyümölcscukor gyorsan felszívódik. Mazsolával ízesítenek nagyon sokféle süteményt, tortát, töltelékeket, fagylaltokat, pudingokat, zabkását és müzliket.
Vannak olyan szőlőfajták, amelyek mag nélküliek, vagy csak egy magjuk van. Ezek a legalkalmasabbak mazsola előállítására.
A mazsola készítés legegyszerűbb módja, hogy a szemeket nem szüretelik le a tőkéről, hanem hagyják a tőkán megaszalódni. A másik módja gépi aszalás. Erre a célra is a szőlőszemeket gondosan szüretelik, hogy az apró kis kocsányok ne maradjanak rajtuk. Átmosás és szárítás után aszalógépekkel aszalják.
Mazsola termelésben élenjáró országok: Törökország, Görögország, Oroszország, Örményország, Grúzia, Ausztrália, Irán, Kalifornia/USA. Magyarországon a mazsolát a XVI. század óta ismerik.
100 gramm mazsola tápértéke:
A mazsola értékes tápanyagokat tartalmaz
Energia KJ-ban: 1410
Energia Kcal-ban: 332
Zsír: 0,8g
- amelyből telített zsírsav: 0g
Szénhidrát: 77,1g
- amelyből cukor: 65,4g
Fehérje: 2,7g
Só: <1g