• Új
Csicseriborsó konzerv, főtt 400g

Csicseriborsó konzerv, főtt 400g

470 Ft
Adóval együtt Szállítás 5-7 napon belül

A konzerv csicseriborsó előnye, hogy átöblítés után már használhatjuk, illetve egész évben elérhető ebben a formában. Átöblítés után már használható, magas fehérjetartalmú, diétás étrendhez is illik.

  Webáruházunkban biztonságosan vásárolhatsz bankkártyával

A MyPOS fizetési megoldását alkalmazzuk!

 

Egészségbarát termékek

 

Bármilyen kérdés esetén Ügyfélszolgálatunk rendelkezésedre áll!

Csicseriborsó konzerv, főtt

A csicseriborsó a reformkonyha nagy kedvence

A konzerv csicseriborsó előnye, hogy átöblítés után már használhatjuk, illetve egész évben elérhető ebben a formában. Miután megpuhult, vékony fóliaszerű rétegben válik le a héja, ezt eltávolíthatjuk, de rajta is hagyhatjuk.

Miért érdemes csicseriborsót fogyasztani

- Magas fehérjetartalma miatt jó alternatívája a húsételeknek, közel 20%-ban fehérjét tartalmaz.

- A diétás étrendbe is jól beilleszthető.

- Csökkenti a koleszterinszintet.

- Gazdag B vitaminokban (B1, B6), folsavban és karotinban.

- Kedvezően magas a kalcium,  magnézium-, vas-, és cinktartalma is.

- Szelént is tartalmaz, ami jó hatással van a májműködésre és gyulladáscsökkentő hatású.

- Kalciumtartalma miatt jó csonterősítő.

- Alacsony glikémiás indexe miatt a cukorbetegeknek is kiváló lehetőség.

- Magas a rosttartalma, így segíti az emésztést és a méreganyagok kiürülését. Csökkenti a vércukorszintet, és megszünteti a székrekedést.

- Fogyasztható levesnek, köretnek, salátákhoz, és pörkölve is finom csemege.

- Könnyebben emészthető, és jobb a biológiai értéke mint a babnak vagy a lencsének.

- Diétázóknak is jó választás, mivel kalóriatartalmához képest hosszú ideig tartó jóllakottságérzést ad.

Szuperélelmiszerként (superfood) és egészségünkre gyakorolt számtalan jótékony hatásánál fogva, érdemes beiktatni a mindennapi étkezéseinkbe.

A csicseriborsó konyhai felhasználása

Talán a legismertebb felhasználása a hummusz krém, melyet sokféle összetevő kombinációjából lehet készíteni. Az alapváltozathoz mindössze főtt csicseriborsó, olívaolaj, fokhagyma, só, bors és kevés citromlé kell. Ezeket összeturmixoljuk és már kész is a házi hummusz krémünk, amit további fűszerekkel és hozzávalókkal számtalan módon ízesíthetünk.

A csicseriborsó jó alapanyaga lehet raguknak, köreteknek, salátáknak, krémleveseknek, fasírtoknak, krémeknek, sőt snacket és készíthetünk belőle.

Összetevők: csicseriborsó, víz, só, antioxidáns: aszkorbinsav

Töltő tömeg: 240g

Minőségét megőrzi: A csomagoláson jelzett időpontig (NN/HH/ÉÉÉÉ)

Származás: Olaszország  Hűvös, fényvédett helyen tárolandó.

BulkShop
20186

Kapcsolódó termékek

(16 másik termék is van ugyanabban a kategóriában)